Witam Was Kochani,
po półrocznej przerwie złapałam wenę i dziś zapraszam na szybki, łatwy i pyszny obiad w Nowym 2014 Roku.
Inspiracją był blog Kwestia Smaku i przepis, który minimalnie zmieniłam. Zamiast gorgonzoli dałam ser pleśniowy niebieski oraz nie użyłam do sosu brandy.
Składniki:
sznycle z indyka (w oryginale kurczak)
masło
ser pleśniowy blue
śmietana 30%
szpinak mrożony
czosnek
sól, pieprz
olej
jajko
Przygotowanie:
szpinak robimy dokładnie tak samo jak w przepisie Na zielono, czyli szpinak, gdy jest gotowy odstawiamy na bok, w małym rondelku rozpuszczamy łyżeczkę masła, dodajemy ser, mieszamy, aby się rozpuścił i dodajemy łyżkę stołową śmietany 30%, chwilę całość gotujemy, gotujemy ryż, umyte i wysuszone sznycle z indyka lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem, grillujemy na patelni.
Na talerz wykładamy ryż, szpinak, pierś z indyka i polewamy sosem z sera pleśniowego.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wypowiedz się....