Sayuri Nigori Sake, czyli japoński napój alkoholowy produkowany z ryżu. Odmiana zawiesista (jap. nigorizake).
Zobaczymy jak ma się ten opis produktu po wypróbowaniu:
"Doskonała, naturalnie słodka sake produkowana wyłącznie z wyselekcjonowanych odmian ryżu oraz naturalnej wody źródlanej z góry Rokko.W smaku orzeźwiająca z przyjemnym, łagodnym finiszem."
Smak: słodkie
Kolor: białe
Zaw. alkoholu: 12.5%
Pojemność: 300 ml
sobota, 21 stycznia 2012
Sayuri Nigori Sake.
niedziela, 15 stycznia 2012
Sałatka - brokuł, ser feta, prażony słonecznik.
Poznane u siostry i na dobre zagościło w moim menu.
Składniki:
brokuł
ser feta
słonecznik
czosnek, sól, pieprz
jogurt naturalny
Przygotowanie:
brokuł podzielić na małe różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i poczekać, aż wystygną, fetę pokroić na małe kostki, słonecznik uprażyć na patelni, jogurt doprawić solą i pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem (ilość według uznania), do miski przełożyć różyczki brokuła, pokrojony ser feta, polać jogurtem z przyprawami i oprószyć prażonym słonecznikiem,
a całość wygląda tak:
Składniki:
brokuł
ser feta
słonecznik
czosnek, sól, pieprz
jogurt naturalny
Przygotowanie:
brokuł podzielić na małe różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i poczekać, aż wystygną, fetę pokroić na małe kostki, słonecznik uprażyć na patelni, jogurt doprawić solą i pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem (ilość według uznania), do miski przełożyć różyczki brokuła, pokrojony ser feta, polać jogurtem z przyprawami i oprószyć prażonym słonecznikiem,
a całość wygląda tak:
Subskrybuj:
Posty (Atom)