środa, 23 listopada 2011

Penne all`arrabbiata.


Składniki:
makaron penne
pomidory z puszki
papryczka peperoni lub chili
parmezan
czosnek
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
ugotować makaron w osolonej wodzie z odrobiną oliwy, na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać rozmiażdżony czosnek lub drobno posiekany, żeby czuć jego aromat i drobno pokrojoną papryczkę, chwilę razem mieszać, aby smaki się połączyły, następnie dodać pomidory z puszki, doprawić to odrobiną soli i pieprzu. Gdy makaron jest już ugotowany odcedzić go z wody, dodać sos, całość wymieszać i wyłożyć na talerz, na koniec posypać startym na małych oczkach parmezanem

 
 

Ps. tym razem wersja bez bazylii.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....