środa, 9 listopada 2011

Zupa szczawiowa.

Składniki:
marchewka
pietruszka
seler
ziemniaki
szczaw (ja użyłam ze słoika konserwowego)
śmietana
sól, pieprz
4 - 5 jajek ugotowanych na twardo

Przygotowanie:
warzywa obrać, marchewkę, pietruszkę i ziemniaki pokroić w kostkę, jeżeli seler jest duży przekroić go na pół, do gotującej się wody w garnku wrzucić marchewkę, pietruszkę i seler, po 5 minutach dodać ziemniaki, doprawić solą i pieprzem, gdy warzywa, a przede wszystkim ziemniaki są już prawie miękkie dodać szczaw, całość zamieszać, po kolejnych 5 minutach dodać 2-3 łyżki śmietany i zagotować, wrzucić pokrojone na ósemki jajka i podawać



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....