sobota, 11 lutego 2012

Penne z kurczakiem i papryką w sosie pomidorowym.

Składniki:
makaron penne
pierś z kurczaka
cebula
papryka zielona
pomidory z puszki
parmezan
czosnek
sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie:
makaron ugotować w osolonej wodzie ok. 9 minut, tak, aby był al dente, na odrobinie rozgrzanej oliwy z oliwek podsmażyć pokrojoną w cienkie talarki cebulę, po chwili dodać pokrojoną w małą kostkę zieloną paprykę, dla smaku można dodać trochę sera camembert, gdy ser się rozpuści, doprawić wszystko solą, pieprzem, papryką ostrą lub słodką (jak kto woli) oraz wyciśniętym czosnkiem, następnie dodać pomidory z puszki, wszytko wymieszać, żeby smaki się połączyły, na talerz wyłożyć ugotowane penne, polać sosem z kurczakiem i całość posypać startym na drobnych oczkach parmezanem



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....