piątek, 7 czerwca 2013

Gniecione truskawki z jogurtem.

Tak przyrządzone truskawki jak poniżej to na pewno znany sposób w niejednym domu. Można je w ten sposób zjeść same z kubeczka lub jak dodatek do makaronu lub gofra.

Składniki:
truskawki
trochę cukru
jogurt naturalny (może być śmietana)

Przygotowanie:
usunąć szypułki, truskawki przełożyć na sitko i dokładnie umyć, przełożyć do garnka, dodać trochę cukru, jeżeli truskawki są mało słodkie, dodać jogurt, wszystko ugnieść tłuczkiem do rozgniatania ziemniaków, ale niedokładnie, zamieszać, aby cukier się rozpuścił, przełożyć do kubeczka/miseczki, zajadać się samymi lub podać do makaronu lub gofra







I podane na gofrach:





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....