piątek, 3 lutego 2012

Fasolka po bretońsku.

Składniki:
fasola Jaś
chudy wędzony boczek
kiełbasa
cebula
majeranek, sól, pieprz
koncentrat pomidorowy

Przygotowanie:
fasolę zalać zimną wodą i zostawić w garnku na całą noc, przed gotowaniem, jeżeli ubyło wody dolać zimnej i zacząć gotować, w międzyczasie pokroić boczek i kiełbasę w kostkę, cebulę w pól talarki lub według uznania, wrzucić do rozgrzanego rondla boczek, wytopić tłuszczyk, dodać kiełbasę i cebulę, podsmażyć całość, jeżeli fasolka jest już miękka, dodać boczek, kiełbasę z cebulą, wszystko wymieszać, dodać koncentrat, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, całość chwilę pogotować, aby smaki się połączyły, podawać z pieczywem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....