Błyskawiczna zupa z dużą ilością warzyw, idealna na rozgrzewkę.
Składniki:
mrożonka warzyw (zupa jarzynowa, zupa wiosenna, zupa zimowa, zupa jesienna, czyli
taka jaka jest dostępna w sklepie)
mała śmietana 18% do zupy Piątnicy
ziemniaki
kostka rosołowa
liść laurowy
ziele angielskie
przyprawa Kucharek
sól, pieprz
Przygotowanie:
do garnka wlać wodę, wrzucić kostkę rosołową razem z liściem laurowym i zielem angielskim, doprowadzić do wrzenia, dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki, po chwili dodać mieszankę warzywną, doprawić kucharkiem albo vegetą, solą i pieprzem, gotujemy do miękkości wszystkich warzyw, na koniec zabielić śmietaną
Zupa gotowa w 20 minut, smacznego!
Takie zupki to ja lubię:-)
OdpowiedzUsuńSzybkie i smaczne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Serdecznie.