Składniki:
2 torebki ryżu białego długoziarnistego
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
ogórki konserwowe
papryka czerwona konserwowa (może być świeża)
puszka kukurydzy
majonez
sól i pieprz
Przygotowanie:
ryż ugotować w osolonej wodzie, następnie go wystudzić, ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę, odcedzić z zalewy na sitku, przełożyć do miski, kukurydzę i tuńczyka również dobrze odcedzić z zalewy, dodać do wcześniejszych składników z miski, jeżeli ryż jest już zimny, przełożyć do wszystkich składników, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i całość wymieszać, podawać z ciemnym pieczywem
Wersja bez majonezu:
Wersja z majonezem:
no i jest :) pychotka
OdpowiedzUsuńSuper mega-porcja ;-)) A składniki na mój gust się świetnie prezentują ;-)) Poczęstuję się w takim razie ;-))
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na www.przysmakiewy.pl ;-)
Pozdrowienia, Ewa.
porcja nie taka duża, tak wyszło na zdjęciu ;-)
OdpowiedzUsuńskładniki idealnie do siebie pasują, polecam ;-)