sobota, 18 lutego 2012

Sałatka ryżowa z tuńczykiem.

Składniki:
2 torebki ryżu białego długoziarnistego
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
ogórki konserwowe
papryka czerwona konserwowa (może być świeża)
puszka kukurydzy
majonez
sól i pieprz

Przygotowanie:
ryż ugotować w osolonej wodzie, następnie go wystudzić, ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę, odcedzić z zalewy na sitku, przełożyć do miski, kukurydzę i tuńczyka również dobrze odcedzić z zalewy, dodać do wcześniejszych składników z miski, jeżeli ryż jest już zimny, przełożyć do wszystkich składników, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i całość wymieszać, podawać z ciemnym pieczywem

Wersja bez majonezu:

Wersja z majonezem:

3 komentarze:

  1. Super mega-porcja ;-)) A składniki na mój gust się świetnie prezentują ;-)) Poczęstuję się w takim razie ;-))


    Zapraszam do mnie na www.przysmakiewy.pl ;-)


    Pozdrowienia, Ewa.

    OdpowiedzUsuń
  2. porcja nie taka duża, tak wyszło na zdjęciu ;-)
    składniki idealnie do siebie pasują, polecam ;-)

    OdpowiedzUsuń

Wypowiedz się....