poniedziałek, 21 maja 2012

Młoda kapusta.

To danie jest proste, szybkie i bardzo bardzo smaczne. Po raz pierwszy gotowałam i jestem tym bardziej zadowolona, bo wyszło tak jak chciałam, prawie jak wersja mamy.
Wszytko zniknęło błyskawicznie. Młodą kapustkę mogę teraz gotować śmiało raz w tygodniu.

Składniki:
główka młodej kapusty
cebula
koperek
kiełbasa
koncentrat
słoninka
mąka
sól, pieprz
czosnek - opcjonalnie

Przygotowanie:
młodą kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, dolać trochę wody, gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, pokroić kiełbasę i cebulę, cebulę podsmażyć, dodać do kapusty, na patelni wytopić słoninkę, dodać jedną łyżkę lub dwie mąki i zasmażyć, pod koniec gotowania dodać trochę koncentratu, doprawić solą, pieprzem, ewentualnie czosnkiem, całość zagęścić zrobioną wcześniej zasmażką z mąki i wytopionej słoniki, dodać dużą ilość koperku





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....