poniedziałek, 25 marca 2013

Domowe zapiekanki z bagietki.

Domowy fast food, czyli szybkie zapiekanki.

 
Składniki:
bagietki
chuda wędlina
ser żółty (lub parmezan, cheddar)
pieczarki
ketchup, majonez

Przygotowanie:
umyć pieczarki, zetrzeć na tartce o grubych oczkach, ser zetrzeć na tartce o małych oczkach, rozgrzać piekarnik, przekroić bagietki, wędlinę pokroić w małą kosteczkę lub zostawić w plasterkach, bagietkę delikatnie posmarować ketchupem, ułożyć na niej przygotowaną wędlinę, posypać pieczarkami i serem, wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni do momentu roztopienia się sera i zrumienienia pieczywa, wyłożyć na talerz polać ketchupem i majonezem






Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....