środa, 23 maja 2012

Wiosenne kanapki.

Wiosnę i lato uwielbiam za dostępność pysznych pomidorów, ogórków, rzodkiewek, sałaty.
Z takich składników można przyrządzić smaczne i zdrowe kanapki na śniadanie.

Składniki:
chlebek razowy
masło lub serek śmietankowy
ser żółty
wędlina
jajka na twardo
pomidor
ogórek
rzodkiewka
szczypiorek
majonez
sól, pieprz

Przygotowanie:
kromki chleba posmarować masłem lub serkiem śmietankowym, położyć sałatę, wędlinę, ser żółty, pokrojone jajko, majonez, warzywa, doprawić solą, pieprzem, szczypiorkiem i zajadać się

Smacznego!



4 komentarze:

  1. pycha te dwie to dla mnie zostaly?

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosto i smacznie, warto przypominać takie sposoby przygotowywania przekąsek,dawniej robiłam kolorowe kanapki i znikały w tempie prędkości światła, trzeba do nich wrócić.

    OdpowiedzUsuń
  3. I między innymi za to kocham wiosnę ;-D Jedzenie ma być kolorowe.. dzięki czemu jest apetyczne ;-D


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń

Wypowiedz się....